Uw zoekresultaten

Benahavis River Walk

Gepost door admin op September 21, 2018
| 0

Een heerlijk verfrissende ontspanning in de diepe natuur, nabij het pittoreske dorpje van Benahavis, ver weg van de volle stranden in Marbella.

Een ware onderdompeling en zeker een van onze favoriete avontuurlijke uitstapjes is de “river walk” . Deze wandeling, die op een rustig tempo wel zo’n 2 à 3 u kan duren, start bij Charco de Las Mozas, gelegen vlak voor de ingang van het dorp van Benahavis en volgt de Guadalmina rivier naar beneden door de indrukwekkende kloof van Las Angosturas. Kronkelende paden draaien doorheen de rotsen en de rivier.

 

Klimmen over gigantische rotsblokken en grillige rotsen, klauteren op handen en voeten om niet uit te glijden, zwemmen door de rotsen heen langs de flank van de kloof in een tropische setting. Omringd door gele reuze vlinders, fantastische gekleurde libellen en kleurrijke vogels. Hagedissen die onstuimig tussen de rotsen bewegen, schildpadden met uitgestoken nek in de brandende zon, een continu relaxerend geluid van het stromend water in de rivier. Zachte douche-achtige gedruppel gevormd door het vocht van ingesloten rotsen… Slechts een beknopte samenvatting van de meest spectaculaire beelden tijdens deze wandeling.

 

  

 

Je moet wel een minimum fysieke fitheid hebben en vooral ook kunnen zwemmen om deze wandeling te kunnen maken. Het beste is ook om zwemschoenen te dragen, van neopreen, die je een goede grip geven om de rotsen te beklimmen en die niet te zwaar wegen om mee te zwemmen.

Een teken dat je het einde van de wandeling bereikt hebt is wanneer je aankomt aan de aangelegde dam. Dit is nog een lastig stukje en een beetje avontuurlijk maar absoluut niet onveilig. Voor ons is het een absolute topper! Op het einde van de rit is iedereen steeds blij dit avontuur te hebben meegemaakt. Een MUST DO!

 

Vergelijk aanbiedingen