Uw zoekresultaten

San Roque

San Roque is een nobele en loyale stad, gelegen in de nabijheid van de Straat van Gibraltar. Velen die hier wonen, werken in Gibraltar, in de provincie Cadiz.

San Roque op zich is iets minder bekend, in tegenstelling tot Sotogrande en (een beetje verder richting het zuiden) Tarifa. San Roque profiteert vooral van haar vele uitstekende golfterreinen waar professionele golfers trainen. De diverse sportmogelijkheden en het grote aanbod van chique hotels maakt van San Roque een luxueuze residentiële buurt.

Gedurende het jaar telt deze streek zo’n 2584 inwoners maar in de zomer piekt het op zo’n 12.500 inwoners. Een aantal zeer rijke en invloedrijke Spaanse families strijken hier neer, zij wonen er permanent of hebben hier hun 2de verblijf.

Vandaag telt Sotogrande 5 prominente golfterreinen. Een hiervan is Valderrama, zonder twijfel een van de beste terreinen in Europa, waar ook in 1997 de Riders Cup werd georganiseerd. Daarnaast staat het ook bekend om haar artificieel aangelegde haven waarvan de Amerikanen de aanleg verzorgden. In Sotogrande wordt ook jaarlijks in augustus het meest prestigieuze polo toernooi georganiseerd. Jaarlijks strijken er meer dan 3000 polopaarden neer vanuit de hele wereld maar voornamelijk vanuit Zuid-Amerika. Er wordt polo gespeeld op het hoogste niveau ter wereld op de beste terreinen. De Santa Maria Polo Club organiseert al meer dan 40 jaar dit groots internationaal toernooi. Elk jaar worden hier ook een aantal internationale zeilwedstrijden gehouden.

Het meest zuidelijke punt van Europa (dat ook het dichtst bij Afrika ligt) is Tarifa, het mekka van de wind – en kitesurfers. Naast de talrijke prehistorische overblijfselen, zoals bv. de naturalistische schilderijen in de grot van Moro en de necropolis in Los Algarbes, zijn er ook nog overblijfselen te vinden uit de Romeinse tijd. Al-Yazirat Tarif, Tarifa Island genoemd door de moslims, was een belangrijk strategisch punt als grensgebied. Je treft er nog steeds overblijfselen van de stadsmuren aan die dateren uit de 10de tot de 16de eeuw. De eerste sectie dateert uit de Islamitische periode en omgeeft een kleiner gedeelte. De tweede muur omringt echter het volledige historische stadscentrum. Het oude stadje is een prachtig authentiek geheel met leuke winkeltjes, barretjes en restaurantjes.

De vele uitgestrekte stranden zoals bv. Playa Chica, Los Lances, Valdevaqueros, Bolonia en Sahara de los Atunes zijn wit, uitgestrekt en idyllisch. Een notoire hotspot voor liefhebbers van watersporten zoals windsurfen, kitesurfen, vliegsurfen, blokartzeilen of duiken, om er slechts een paar te noemen.

 

Vergelijk aanbiedingen